Zbultran

logo

Matala 2021 - rastafariánská restaurace Mad Irie

Mad Irie

Mad Irie

Na IPhonu jsem hledal vegetariánskou restauraci v Matale a našel jsem Mad Irie. Průvodkyně mi řekla, že jí vedou nějací rastafariáni. Vyrazili jsme restauraci hledat podle googlemap a narazili jsme na betonovou třímetrovou zeď. Tak jsme šli do přístavu a nechali se navigovat z druhé strany. Napodruhé jsme byli úspěšní.

Restauraci vede David a Michele. David s dlouhými dredy, jak má rastafarián být, Michele je černoška, každý den nastrojená v jiných hezky barevných šatech. Michele se stará o obsluhu a o kasu. David vaří. První den jsme si dali doporučený vegetariánský talíř pro 2. Byl to takový plechový talíř na který jsme zvyklí z restaurací Góvinda, které u nás provozují členové hnutí Haré Krišna. Jídlo bylo velmi dobré, ale pro nás, kteří jsme zvyklí na Krišňácké hostiny to bylo málo (tak pro jednoho). Při placení jsem jídlo pochválil a o množství se zmínil Michele. Ona mi na to řekla, že příště si musíme říci o megaporci. Nemají tu rádi, když se s jídlem plýtvá a hosté nechají zbytky.

Na internetu jsme četli pochvalné recenze hlavně na vegetariánský hamburger a lasagne. To musíme ochutnat a zjistit, co je na tom pravdy.

Navštívili jsme restauraci hned druhý den. Dali jsme si opět vegetariánský talíř, jako předkrm. Nebylo to úplně to samé, jídla na něm se obměňují. Pak jsme hodinu a třičtvrtě čekali na vegetariánské lasagne. Nejspíš jsem špatně rozumněl Michele. Upozornila mně, že David začel vařit a bude to trvat tak hodinu, třičtvrtě. Tak to pochopil já, jenže ono to mělo být hodinu a třičtrvrtě. Když jsme se dočkali tak lasagne byly opravdu vynikající. Napsal jsem recenzi na google mapách a dal 5 hvězdiček. Jiné hodnocení jim nikdo nedal.

Naučili jsme se sem chodit skoro každý den. David nám vždy něco připraví a vždy je to výborné. Tak jsme tu ještě měli těstoviny s červeným i zeleným pestem, šafránové risoto s hráškem na víně a naprosto fantastickou pastu Fungi porcini. Vzpomněl jsem si při pojídání tohoto lahodného pokrmu na Řím, kde kamarád Ivoš našel pátou nejlepší restauraci na pastu a bylo to minimálně stejně dobré a možná lepší. Došlo i na naprosto luxusní vegetariánský burgr, v recenzích všemi doporučovaný. Nedalo mi to a musel jsem se Davida zeptat, odkud pochází. Uhádli byste, samozřejmě, je to Ital, z Parmy.

Každou neděli tu mají akci pro megažrouty, sněz co můžeš za 10 € na osobu.

Zavítáte-li někdy na jih Kréty do Mataly, nezapoměňte navšívit Michele a Davida v jejich restauraci Mad Irie.

Fotografie jsou zde.

Zbultran

poslat zpětnou vazbu k článku

Koukněte na autora na akupunktuře.

po 26. prosince 2022

Na Ajčinu žádost vypisujeme už 17. Valečov. Sraz na parkovišti pod hradem v 9:00.

© Zbultran | Mapa stránek | Napište nám | rss RSS Úvodní stránka | rss RSS Různé články a povídání